Tester offshorearbeidere for å redusere smitte

publisert 27. nov 2020, forfatter Sonja Tveiten, produktsjef

Oljeselskapet Aker Solutions BP tester alle offshorearbeidere før utreise for å redusere SARS CoV-2 smitte. Ved hjelp av en rask og pålitelig PCR-metode fra Abacus Diagnostica har Bergman Diagnostika bistått Aker BP ved deres testlaboratorium.

Tester oljearbeidere for å redusere smitte

Oljeselskapet Aker BP tester alle sine offshorearbeidere før utreise for å redusere SARS-CoV-2 smitte. Bergman Diagnostika har bidratt til å installere et eget testlaboratorium på karantenehotellet Clarion Air som Aker BP har leid på Sola i Stavanger.
Les artikkelen til E24 her.

Ansvarlig for installasjonen

Selskapet tar ansvar for sine ansatte og gjør det som er mulig for å unngå smitteutbrudd offshore. De var tidlig ute for å sette opp en prosjektgruppe for å lage et bra smittevernregime.
Vår dyktige produktsjef, Sonja Tveiten, har jobbet iherdig med installering av det nye testlaboratoriet på Sola. «Vi er glade for at vi kan bidra til å begrense smitten i Norge og å ha et godt samspill med flere bransjer innen helsefremmende arbeid.»
Nå er det 100 personer innom på karantenehotellet hver dag.

Testresultatet klart etter en drøy time

Testingen gjøres ved hjelp av en rask og pålitelig PCR-metode fra Abacus Diagnostica som er en av våre produsenter. Testløsningen består av instrumentet GenomEra® CDX og tilhørende PCR-test
Bilde: Abacus Genomera CDX og Sars-CoV2 testchip
Analysen GenomEra SARS-CoV-2 påviser SARS-CoV-2 rask og nøyaktig. Resultatene er tilgjengelige en drøy time etter prøvetaking og ingen molekylære diagnostiske ferdigheter er nødvendige for å utføre testen.

Vil du ha mer informasjon?

Les mer om hurtigdiagnostikk på vår hjemmeside. Ta gjerne kontakt med produktsjef Sonja Tveiten hvis du vil ha mer informasjon eller les mer om våre løsninger og informasjon relatert til korona her.

Se våre løsninger

Kontakt meg for mer informasjon

Sonja Tveiten

Produktsjef

+47 48 99 96 74

Send e-post

ST